Home/Blog Hundene Valpekull Bruk/Hundesport

Gjeting i Aremark 26 okt

Meg har virkelig hatt progressiv fremgang i gjeting. Hun jobber  fint med deling av saueflokken, og jobber så med delmålene til gjeterhundprøven. Men det er fortsatt et godt stykke til før hun kan meldes opp. Hun kan tenke ”sjæl” og det er positivt i en fremtidig sauesanking. Men her må hun jobbes litt med å kunne respondere raskt på handlers kommando. Det herlige med Meg er at hun er 110% engasjert i gjeting, og er ikke vanskelig og be. De to unghundene velger vi nå å trene på rolig sau. De får ikke så god fremgang på tøffere og vanskeligere sau når de skal lære det grunnleggende.


Gjeting i Aremark 15 november

Hemp & Lad

(”Gutta boys” sammen)

Etter at Meg har myket opp sauene og gjort de gjetbare, er det klart for sønnen hennes Lad og Hemp. Hemp var på gjeter kurs sammen med Meg på Sindre garden oppe i  Stryn i 2011, og han har trent lite gjeting siden. Men han hadde ikke glemt det han hadde lært oppdaget vi. Han tok tok initativ selv, og var fast og målrettet med en sikker holdning under gjetingen. Vi tror at Hemp er en hund som bare trengte noen år for å modnes. Lad er et naturtalent, er veldig lærenem, lydig og er myk når han gjeter. Han går ikke av veien for å hilse litt på sauene heller og det ser ut til at han har tillit hos dem og samtidig har de respekt for ham.

GJETERTRENING

i Aremark september 2014

Meg, Foxy, Connie og Lad


Det ble forsøkt å trene på pelssau som ikke er vant med gjeting. De er både gjenstridige og stanger om nødvendig. Men det ble en slags trening av det, ved at hundene måtte stå med sta sau, innhenting av ”utbrytersau” som de fikk fint inn i flokken igjen, og øvelser i god skjerming, og Lad som finner balansepunktet på sau. Disse sauene er det best og overlate til erfarne kl 3 hunder. Så får hundene enn så lenge trene på Indiske løpe ender til vi får leid et område og ha egne sauer på.