kontakt oss Om Oss Border Collie Border Collie - HELSE Tidligere Hunder

CONNIE


Connie er en herlig hund med et meget godt gemytt. Stille og rolig innomhus, og full fart ute som border collier flest. I lydighet er hun suveren, kanskje fordi hun er en hund som har fin ro og konsentrasjon og er oppmerksom på eier/fører under både trening og i konkurranse. Hun tar det fint med ro når øvelsene krever det og gir rask akserlasjon når det kreves det. For eksempel i rally-lydighet fra  klasse 2 og oppover der agility og freestyle kommer inn. Da må hunden veksle mellom rolige lydighet øvelser og så gi fart over hinder, tunnel og slalom. Hun har tatt agility kurs og trener agility hopp så vi håper at hun kan konkurrere i agility hopp.

 Det som vi synes er et pluss med Connie er at hun har en fin evne til å tilpasse seg eiers dagsform noe ikke alle border collier kan. Hun går også godt sammen med andre hunder.

Hun kommer fra gjeterlinjer både på far og mor siden. Hennes besteforeldre på mor siden, Ivo og Pepsi ble brukt daglig på sauegården og i sank. Oldeforeldrene er kl 3 konkurransehunder og er i fra Bob til Aled Owen og i fra Wisp til R. Dalziel x Tina og det ble valpen etter dem, Cindy som angivelig Torkjell Solbakken kjøpte og konkurrerte med.

Her kan man også si at eple faller ikke langt fra stammen og fortsettelsen i Connie sin trening viser at hun har mange naturlige gjeteregenskaper. Hun er passe myk på sau, men hun gir seg ikke om sauen snur seg og utfordrer henne. Skal det gjetes så gjør hun jobben uansett motstand men på en fin måte og hun bruker ikke mer krutt enn nødvendig.

Kort fortalt er Connie som sine foreldre (Colin Ace x Foxy) allsidige bruks hunder.  

Oppdatering

Connie stilte i sin første konkurranse den 14 august 2015 som rekrutt. Hun fikk 1 plass med 195 poeng av 200 og dommeren lurte hvorfor vi ikke hadde stilt henne i kl 1 med en gang!

Så i uoffisiel konkurranse 29 august fikk hun bronse og 3 plass i kl 1.

Hun stilte i kl 1 i Vennesla 10 og 11 oktober  og fikk 1 premie begge dagene. Den 3 offisielle konkurransen i kl 1 tok hun 1 premie med 4 plass med 193 poeng. (Dessverre 2 fører feil ), og direkte opprykk til kl 2 + championat. Hun har nå startet i Rally kl 2 og fikk 198 poeng og fikk en fin 2 plass (pallplass)

Hun har nå startet opp igjen treningen i agility og det går virkelig unna gjennom slalomen.

I april 2017 starter hun på Nosework-kurs og hun var helt på i søk. Vi har dessverre ikke fått jobbet videre med henne her, men det kommer etterhvert…….

AGILITY
STAMTAVLE

Kl.1 Gjeterhund

Drøbak høsten 2017 2. Plass rally kl.2 Jessheim vår 2018 2. plass rally kl.2 Sarpsborg høst 2018 1. plass rally kl.2