kontakt oss Om Oss Border Collie Border Collie - HELSE Tidligere Hunder

Foxy

Foxy kom til oss når hun var ca. 9 mnd. og har vært her siden. Hun er en glad og aktiv hund. Elsker lek med ball og hun er den som nesten alltid kommer tilbake med ballen. Inne har hun ”av-knapp” og elsker å ligge på fanget å få kos.

Foxy har 1 valpekull (1 tispe og 1 hanne). Tispen (Connie )har vi valgt å beholde selv.

Hun er startet på sau og vi skal fortsette treningen til våren. Ellers er Foxy flink i agility og vi tror hun har et stort potensiale.

VIDEO PRESENTASJON
Foxy STAMTAVLE

FOXY

Foxy er en lett, smidig og allsidig hund. Bare 1 år gammel vant hun i konkurransen som Appetitt hundefor arrangerte. Hun formelig svevde gjennom luften etter ballen som en ser på bilde nede på siden. Hun er ellers en lydig tispe som elsker agility og lek med frisbee. Hun trener nå aktivt agility og for henne er det ball som gir den optimale belønning for å gi alt på banen.Hun var også flink i gjeting da vi prøvde henne som ettåring. Hun har nå fått muligheten til å fortsette gjeter treningen og flere bilder og film kommer etterhvert. Hun kommer fra linjer som har vært i flere tiår i Norge, som ble parret inn med linjer fra Bob til Aled Owen som ble WT ch i 2002. Hun er ellers alltid rundt eier og er snar til å stå klar for en hver oppgave vi gir henne. Hun kan bl.a. hente sko fra gangen når vi ber henne om det da vi skal ut på tur. Det er tydeligvis ikke en oppgave hun ikke kan utføre bare hun blir lært opp til det. Hun har også et godt lynne og en hund som bare er tilstede uten og gjøre noe av seg, før hun for en oppgave.

FOXY

Gjetertrening

Foxy startet på sau som ettåring. Det ble 3 fine runder der vi fikk se gode egenskaper som eye, god skjerming og et bra balansepunkt. Nå har Foxy igjen fått mulighet til å trene på sau, og vi fikk tatt noen korte videosnutter der vi ser henne startet opp igjen på sau. Fin skjerming,myk på sau og leser sau greit. Foxy brukte litt tid, men når hun virkelig ble tent på å gjete sau høres hun ut som fjortisene som så ”Bieber konsert” når hun satt på sidelinjen og ventet på sin tur. Men hun bryr seg heldigvis ikke om gjeting utenom at hun skal gjete sau. Dessverre rakk ikke tiden til å trene henne videre da vi har flere hunder, og hun er for tiden på forvert avtale.

FOXY

PÅ ”JOBB”

Som de fleste Border Collier er Foxy glad når det ”skjer” noe og liker å være med far på jobben der hun kan treffe mange mennesker som gir henne klapp, kos og oppmerksomhet. Kanskje leke litt med ball når det er tid for det også. Foxy liker oppgaver og når far skal jobbe er det Foxy som passer på at far har hansker på seg noe du kan se i filmen under…