Home/Blog Hundene Valpekull

Meg

Meg har vært hos oss fra hun var valp  og vi har derfor mange gode stunder sammen med henne kjærlig og tillitsfull som hun er.

Meg er lederen i flokken vår og må sies å være dominant men på en rettferdig måte. Hun er snill med valpene (både sine egne og andres) og utrolig tillitsfull mot mennesker.

Hun er en fullblods gjeterhund som vi skal trene opp på sau. Hun gjeter gjerne de andre hundene i mangel av sauer. Meg vi bli prioritert når vi skal trene hundene på sau i år. Vi har nå et opplegg for 2013 der vi har tilgang på sau og vi gleder oss til å kunne tilby Meg å drive med det hun liker aller best…


GENERELLT


HVILKE KRAV STILLER VI TIL DEM SOM KJØPER VALP?
===============================================================

Vi tar alltid en helhetsvurdering når vi får henvendelser utfra disse kriteriene:

- At de kan tilfredstille hundens behov for kjærlighet og omsorg. Dette er det absolutt
viktigste for en hund.

- Hvilke ’rammer’ eller ’setting’ kommer hunden i. I dette ligger det bosted, tid til hunden, personer eller familie som har kontakt med hunden, areal for fysisk utfoldelse, hundens ’hverdag’ (er alle på jobb 5 dager i uken og hunden alene), andre hunder (hunder er sosiale vesener og har stor glede av selskap, spesiellt når eier(e) er ute)

- mentalt stimuli. I tillegg til at hunden skal føle seg elsket og at den trenger muligheter for fysisk utfoldelse er det svært viktig at en Border Collie får utnyttet den mentale kapasitet den besitter. Deltagelse i hundeklubb, gjeting eller annet bruk og ’hjemmebasert’ aktivisering er viktig for at den skal trives.

Så skal vi tilføye at det er ingen som har en ’perfekt’ setting. Vi vurderer alle likt i utganspunktet og tar en helhetsvurdering hvem vi ønsker å selge hunder til. Vi forbeholder oss retten til å si nei dersom vi får ’impulspregete’ henvendelser eller at det er andre negative forhold basert på de kriteriene vi har listet opp ovenfor.

Det er viktig at både hund og eier får en god hverdag, fritid og ferier er sjelden noe problem:)


Når dere kontakter oss
===============================================================

Bruk helst SMS eller mail, men ring for all del hvis det er noe viktig som er upraktisk å ta via SMS
eller på mail.

Vær obs på at vi av og til har mobilen i ’flymodus’
men når vi slår den på i aktiv modus kommer både SMS og mail inn og vi besvarer så fort vi kan.

I perioder med mange forespørsler kan det ta litt tid før vi svarer og vi håper at dere har forståelse for det :)


Valpebesøk
===============================================================

Vi prøver å legge valpebesøk til fredager, om ettermiddagen etter kl. 16. Dette er en hyggelig og sosial
greie som vi setter stor pris på. Da blir vi bedre kjent og dere får treffe valpen som snart skal flytte hjem til dere. Vi kan avtale andre dager også dersom fredagene passer dårlig eller at dere kommer langveis fra, da tilpasser vi oss til deres agenda. I perioder med helligdager er det ofte praktisk å komme da og vi prøver å benytte disse dagene dersom det passer.

HUSK:
- vi setter pris på om dere sender en sms når dere kjører hjemmefra. Vi har ofte flere på besøk
og vi ønsker å benytte tilgjengelig tid til aktiviteter med hundene våre. Vi har en travel hverdag som
sikkert dere også har og ønsker å være effektiv:)
- Prøv å angi et tidspunkt dere kommer ’innenfor en time’ når vi avtaler besøk (ikke rett før dere kjører)
(feks.: Kl. 17, mellom 17-18, litt etter kl. 16) Da holder det at dere sender en sms når dere kjører
- Gi beskjed på sms dersom dere blir mer enn 15 minutter forsinket (hvis dere må stoppe underveis
eller det er kø o.l.)


Forskudd, betaling og levering
===============================================================

Dersom du ønsker å kjøpe en valp av oss og vil gjøre en avtale om reservering og kjøp, tar vi et forskudd på 2000,- Dette dekker div. omkostninger til veterinær, registrering i NKK og en del andre mindre utgifter. Dette er frivillig og det er ikke noe krav om å betale forskudd men vi reserverer da ikke hunden (dersom du ikke ønsker å betale forskudd) og kan selge den til evt. andre valpekjøpere. Vi ønsker at dere betaler forskudd på VIPPS, da har både dere og vi kvittering. Husk å skriv i tekstfeltet at det er forskudd på ’valpens navn’. Forskuddet refunderes dersom valpen blir syk eller at det blir funnet alvorlige feil på valpen. Forskuddet som betales er for en valp uten lyte eller feil som kan registreres i NKK.

Restbeløpet må betales før henting. Dere kan betale via VIPPS, bankoverføring eller kontant. Dersom dere velger bankoverføring husk å betale dette noen dager før henting slik at det er på konto til dere henter (helger, helligdager osv.)

Henting skjer når de er 8 uker, eller mellom 7 og 8 uker. I NKK sitt regelverk heter det et valpen ikke skal leveres før ’mellom 7 og 8 uker’ så dersom hentedagen faller på en dag midt i uken kan den hentes helgen før, pga. praktiske omstendigheter. Når dere henter husk bur å ha valpen i til transport. Dere får med en startpakke med for fra Royal Canin, helseattest fra veterinær (med chip-nummer). Stamtavle kommer normalt etter at valpene er levert og blir ettersendt. Vi bruker NKK standard salgskontrakt for hund som er klar når dere henter. Kontrakten skal signeres av begge parter i to eksemplarer.

HUSK:
- å sende sms når dere har betalt. Vi bekrefter alltid når vi mottar betaling. Dersom dere betaler
via bankoverføring kan det ta litt tid før vi mottar pengene.


Registrering og navn
===============================================================

Når valpene er noen dager gamle, setter vi ’fiktive’ navn på dem. Dersom dere ønsker et annet navn
er ikke dette et problem men vi ønsker å unngå navn som er støtende eller fryktelig komplisert, husk at hunden skal leve med dette i mange år.

Vi registrerer valpekullet rundt 5-6 uker eller når alle i kullet er solgt (pga. rett navn). Reg. nr. og info blir lagt ut på undersiden for kullet som er passordbeskyttet sammen med annen relevant informasjon om kullet som vi ønsker å dele med dere.