kontakt oss Om Oss Border Collie Border Collie - HELSE Tidligere Hunder

LAD

STAMTAVLE

LAD - PRESENTASJON

OPPDATERT 2. Oktober 2015

Her er god gutten med meget godt gemytt. Glad i mennesker og alle slags dyr. Han er som sin mor 110 % engasjert, også i gjeting. Han er som sine foreldre en svært omgjengelig hund og tar imot en hver oppgave med stor iver. Han er lettlært, lydhør og er et naturtalent i gjeting. Han har god fysikk, slank, muskuløs og svært utholdende. Lad har en god stamtavle som vi ser nede på siden. Men alt var ikke mulig å ta med. Vi kan nevne bestemor ”Pippi” som tok LP1 10 mnd. gammel før hun og ble godkjent gjeterhund. Hun kommer dels fra Danske og dels fra Amerikanske linjer hvor de har utmerket seg i forskjellige grener. Men der Lad har fått mye i fra, spesielt det naturlige gjeter instinktet, er fra Glen ISDS 244489 til Serge Zweep, hans sønn Bob ISDS 269836 og hans sønn Pixel som er far til Lad. Glen kom på 3 pl. i World Trial Sheepdog i 2005 og hans sønn Bob på 8 pl. i World Trial i 2008 og de har en rekke utmerkelser i EM i gjeting etc. Pixel er forresten en kl 3 konkurransehund.  Han har også fra sin mor sterkt gjeter instinkt og her kommer det sterke linjene fra både Eryri Roi, Astra og Wisp til R. Dalziel. Oppsummert kan vi si at Lad har et naturtalent når det gjelder gjeting der han har alt i genene og det eneste vi trenger å gjøre er å legge til kommandoer og finpusse på det han allerede har.

UNDER: LAD 1 år når han startet på sau

Her ser vi Lad starter på sau (første film) og i filmen under den ser vi Lad på sin niende treningsøkt (16 mnd.). Han har fin progresjon fra han startet på sau

UNDER: Billedserie av Lad på sau høsten 2015

LAD

Denne herlige gutten Lad har mer å gi innen gjeting- og bruks enn hva vi kunne greie å følge opp. Han hadde plenty med energi og vi regner med at han har stor arbeidskapasitet. Han har mange naturlige medfødte egenskaper og vi innså at han hadde det bedre og kunne bruke dem i arbeid på en saue gård.

 Nå bor han på Møreskysten hos en bonde med 300 vinter foret sau, kone og 8 barn. Bonden og Lad fikk god kontakt og tilbakemeldingene har vært positive. Lad betyr kamerat og han bærer navnet med rette, og det er en fin egenskap når han skal samarbeide med bonden når sauene skal ned fra fjellet. Familien er aktive tur mennesker og Lad elsker lange turer.

Bonden har gjort en god jobb og trent Lad slik at de fikk et velfortjent resultat på gjeterhundprøven nå i mai med 88/100 poeng.

Vi gratulerer så mye.

Lad (Min bedste ven Pixel x Meg)

Lad trener agility hopp

Han er raskere enn lyntoget og bare han får lært seg å utføre øvelsene feilfritt, så blir han vanskelig å slå.

Rally-lydighet har foruten om lydighetsøvelser elementer av agility og Freestyle i seg, så derfor trener vi nå hundene i agility hopp. Her i huset vil en stille i agility hopp konkurranse!! Men rally-lydighet har førsteprioritert. Lad får nå mellomtittelen RL1 og har opprykk til kl2. Han skal fortsette i konkurranse på nyåret sammen med Connie.