Home/Blog Hundene Valpekull

Meg

Meg har vært hos oss fra hun var valp  og vi har derfor mange gode stunder sammen med henne kjærlig og tillitsfull som hun er.

Meg er lederen i flokken vår og må sies å være dominant men på en rettferdig måte. Hun er snill med valpene (både sine egne og andres) og utrolig tillitsfull mot mennesker.

Hun er en fullblods gjeterhund som vi skal trene opp på sau. Hun gjeter gjerne de andre hundene i mangel av sauer. Meg vi bli prioritert når vi skal trene hundene på sau i år. Vi har nå et opplegg for 2013 der vi har tilgang på sau og vi gleder oss til å kunne tilby Meg å drive med det hun liker aller best…

LADY

Lady kommer fra utstillings linjer og hennes mor Nania er utstillings Champion.  Det er et krav at de skal ha et godt gemytt og være fysisk og psykisk sunne og vel tilpassede og funksjonelle hunder. Selv om mange border collier har et godt gemytt så la vi merke til at hos oppdretter's hunder var det helt optimalt og som de sa var det totalt fravær av agresssjon og nervøsitet.

Lady er en fin kombinert familie- og brukshund. Hun har også vist at hun har et godt gjeterinstinkt, men er ikke startet på sau. Hun har  ”tæl” og vi synes at en gjeterhund rase nok bør ha det. Hun har en fantastisk spornese og elsker søk arbeid. Her vil hun etterhvert få mange oppgaver:)) Hun liker godt å trene lydighet og gjør alt for en godbit. Hun er den beste innehunden for hun legger seg fint ned og vi merker ikke at hun er her så vi må se om hun faktisk er inne (utrolig for å være en border collie).

Dessverre har hun ikke vært noe fan av utstillinger så nå går vi rundt skoleområder for å tilvenne henne mange mennesker og mye lyd. Etter å ha sett bilder av hundene hun stammer fra forstår man hvorfor det er så mange champion på stamtavlen.


Vi har stilt henne på Internasjonale utstillinger. Første gangen var på Lillestrøm som har Internasjonal utstilling for valper. Den 17. November 2017 og fikk hun B.I.R (uoffisielt). Hun stilte igjen på Internasjonal utstilling på Lillestrøm den 17 november 2018 og fikk Very Good. Som kritikk sjema sa; Mye positivt som: feminine head, correct eye, sizzor bit, correct ear, good neck, level top line, correct croop and tail set, nice coat etc. She is reserved.need more ring experience. Well presented. Altså mer å jobbe med før neste utstilling.

Vi planlegger å stille henne på utstillinger på et senere tidspunkt når hun har fått mer ring trening og blitt mer fortrolig med utstillinger og også bli mer vant med å ha en mengde mennesker rundt seg som hun ikke er vant med i sin hverdag.

Lady har startet i rally-lydighet og fikk 1 premie i kl1.
Link til oppdretters hjemmeside

LINK

B.I.R VALP Internasjonal Utstilling Lillestrøm 17. Nov 2017 Very Good  Internasjonal Utstilling Lillestrøm 17. Nov 2018 Lady har startet med å gjete ender (September 2017) FILM
Tidligere bilder  Lady på tur (November 2017)
Lady hjemme i hagen (Oktober 2017)
LADY (November 2018)