Home/Blog Hundene Valpekull Bruk/Hundesport

Meg

Meg har vært hos oss fra hun var valp  og vi har derfor mange gode stunder sammen med henne kjærlig og tillitsfull som hun er.

Meg er lederen i flokken vår og må sies å være dominant men på en rettferdig måte. Hun er snill med valpene (både sine egne og andres) og utrolig tillitsfull mot mennesker.

Hun er en fullblods gjeterhund som vi skal trene opp på sau. Hun gjeter gjerne de andre hundene i mangel av sauer. Meg vi bli prioritert når vi skal trene hundene på sau i år. Vi har nå et opplegg for 2013 der vi har tilgang på sau og vi gleder oss til å kunne tilby Meg å drive med det hun liker aller best…

LADY

Lady kommer fra utstillings linjer og hennes mor Nania er utstillings Champion. (Se tittel nede på siden) Det er et krav at de skal ha et godt gemytt og være fysisk og psykisk sunne og vel tilpassede og funksjonelle hunder. Selv om mange border collier har et godt gemytt så la vi merke til at hos oppdretter's hunder var det helt optimalt og som de sa var det totalt fravær av agresssjon og nervøsitet.

Lady har noe av det fineste vesen vi noen gang har sett og alt går rolig for seg så det vil si at hun IKKE herjer eller stresser. Hun elsker å leke med Mac og om hun blir skitten bryr hun seg ikke om. At det er ”tæl” i henne har vi nå sett og synes at en gjeterhund rase nok bør ha det.

Hun er en fin kombinert bruks- og familiehund. Hun liker å være der vi er så når en holder på med huslige sysler ligger hun fint i ro inne å følger med på det som skjer. Så noen ganger må vi se etter om hun fortsatt er inne. Hun liker kos og oppmerksomhet og når hun møter nye mennesker hilser hun og legger seg så fint ned igjen.

Lady har startet i rally - lydighet og skal fortsette i konkurranse i Rally. Hun går nå kl 1 og vil fortsette mot Elite nivå i fremtiden. Mulig vi også prøver LP!  På hobbybasis vil hun også bli trent i agility da Rally-lydighet har det i flere av øvelsene i høyere klasse.

Men siden hun kommer fra utstillings linjer ville vi stille henne på Internasjonale utstillinger. Første gangen var på Lillestrøm som har Internasjonal utstilling for valper. Den 17. November 2017 og fikk hun B.I.R. Hun stilte igjen på Internasjonal utstilling på Lillestrøm den 17 november 2018 og fikk Very Good. Som kritikk sjema sa; Mye positivt som: feminine head, correct eye, sizzor bit, correct ear, good neck, level top line, correct croop and tail set, nice coat etc. She is reserved.need more ring experience. Well presented. Altså mer å jobbe med før neste utstilling.

Vi planlegger å stille henne på utstillinger på et senere tidspunkt når hun har fått mer ring trening og blitt mer fortrolig med utstillinger og også bli mer vant med å ha en mengde mennesker rundt seg som hun ikke er vant med i sin hverdag.


Ch.Club Nania of Maranns Home gen.Ninchen


Link til oppdretters hjemmeside

LINK

FILM
Tidligere bilder  Lady på tur (November 2017)
Lady hjemme i hagen (Oktober 2017)
B.I.R VALP Internasjonal Utstilling Lillestrøm 17. Nov 2017 Very Good  Internasjonal Utstilling Lillestrøm 17. Nov 2018 LADY (November 2018)