Home/Blog Hundene Valpekull Bruk/Hundesport

Meg

Meg har vært hos oss fra hun var valp  og vi har derfor mange gode stunder sammen med henne kjærlig og tillitsfull som hun er.

Meg er lederen i flokken vår og må sies å være dominant men på en rettferdig måte. Hun er snill med valpene (både sine egne og andres) og utrolig tillitsfull mot mennesker.

Hun er en fullblods gjeterhund som vi skal trene opp på sau. Hun gjeter gjerne de andre hundene i mangel av sauer. Meg vi bli prioritert når vi skal trene hundene på sau i år. Vi har nå et opplegg for 2013 der vi har tilgang på sau og vi gleder oss til å kunne tilby Meg å drive med det hun liker aller best…

OPPDATERT 1. juli 2019  NO43788/17  F. 24.04.17  Brun Tricolor  CEA:DNA carrier TNS:DNA normal Øyenlysing:UA doc  STAMTAVLE MAC IMG_0170.jpg

MAC

Vi lå straks merke til det fantastiske lynne hans og er svært fornøyd med kjøpet av ham. Han var godt sosialisert når vi hentet ham og han skled fint inn i flokken og var godtatt av de andre hundene våres. Han har allerede prøvd seg på gjeting av hønene her og vi fikk tatt et par bilde. Begge hans foreldre er godkjente gjeterhunder.

Mac_juni17 (8).JPG Mac_juni17 (6).JPG Mac_juni17 (7).JPG Mac_juni17 (2).JPG Mac_juni17 (5).JPG Mac_juni17 (4).JPG Mac_juni17 (1).JPG Aller første gjeter trening 2017

MAC

Mac har et meget godt gemytt, god helse og han har vist at han er et natur talent i gjeting. Han går også fint sammen med alle hundene her inkludert hannhunden Spike. Mac er en hund vi har blitt svært glad i og synes også at han er en vakker utgave av en hannhund.

 Mac kommer fra rene gjeterlinjer og hans foreldre er godkjente gjeterhunder. Vi var klar over at hans foreldre har eksepsjonelt godt gemytt og svært gode gjeter evner og kom fra noen kjente gjeterhunder, men WOW så mye viste vi ikke at stamtavlen hans er spekket av dem fra begynnelse til slutt!!

Hans foreldre heter Fyrhs Mio og Ruby. Oppdretter og eier av Mio har hjemmeside der en kan se både ham, moren og søster til Mac som hun tok som parrings valp.

LINK til Fyhr’s kennel

Hans mor Ruby er oppdrettet av Lotta og Mosse Magnusson i Scottland og de eier foreldrene og bestefar som en kan se her i arbeid på gården (se video). Macs besteforeldre er, Myllin Davey ISDS 292919 og Cmm's Net 00/310284 og
oldefar Llanfarian Jim ISDS 283346

Se video under

Bilder av Mac November 2018

MAC gjeter Indiske løpeender

Mac har naturlige bevegelser når han gjeter. Skjermingen er bra og han har fin avstand.

Før vi skal ta ut hundene fra hundegården/”hundehotellet” våres er det Mac som har jobben med å ta fuglene inn i garden sin. Som vi kan se på bildene har han god ”eye”.


Filmsnutt av Mac Desember 2018 GJETER INDISKE LØPEENDER