kontakt oss Om Oss Border Collie Border Collie - HELSE Tidligere Hunder

Meg

Meg har vært hos oss fra hun var valp  og vi har derfor mange gode stunder sammen med henne kjærlig og tillitsfull som hun er.

Meg er lederen i flokken vår og må sies å være dominant men på en rettferdig måte. Hun er snill med valpene (både sine egne og andres) og utrolig tillitsfull mot mennesker.

Hun er en fullblods gjeterhund som vi skal trene opp på sau. Hun gjeter gjerne de andre hundene i mangel av sauer. Meg vi bli prioritert når vi skal trene hundene på sau i år. Vi har nå et opplegg for 2013 der vi har tilgang på sau og vi gleder oss til å kunne tilby Meg å drive med det hun liker aller best…

Bilde serie av Meg

OM MEG

Meg er en fantastisk hund og eie. Hun er 110% engasjert i gjeting. Men lydighet på konkurranse nivå er også noe hun kan. Hun imponert innen lydighet, og det innen kort tid, og vi innså at vi burde ha jobbet mer allsidig med henne.Hun har ellers et godt gemytt. Hun er glad i mennesker og liker også godt barn. Hun er den fødte mor til sine valper og også andres valper. Her har hun stort hjerte rom. Men en bestemt dame er hun og dominant og noen må jo være det også. Ellers bestod hun alle tester som godkjent avlshund. Hun har også en veldig god fysikk. Slank, muskuløs og utholdende. Hun har født 3 valpekull uten problem og innen kort tid var hun i sin vante form. Meg har en høy HD index, som vil si at sannsynligheten for HD fri avkom ligger høyere. Men dessverre vil det ikke si 100%.

Meg er gjeterhund UP, konkurrerer i rally-lydighet og har x3  1 premier og røde sløyfer og har nå tittelen RL1 og RL2 og nå opprykk til Kl.3. Hun vant Rally-lydighets konkurransen i Vennesla i kl2. 10/10 2015. Da hun var 9 måneder begynte hun i agility, men siden vi satset mer på gjeting ble det kun på hobby basis. Men hun kan fint konkurrere i agility hopp om hun fikk mulighet. Vi får se….

Stamtavle Meg på sau 5 1/2 mnd. Meg på sau 18 mnd.

UNDER:Meg velger en fin problemløsning med å få sauene ut av skogen. Hun skjermer godt og får drevet de ut. Meg er best når ting ikke går på skinner. I lydighet konkurranse for første gang høljet regnet ned, men hun tok allikevel 1 premie.

Meg’s linjer


Farssiden: Astra linjene er kjent for å være gode gjeterlinjer men også at de hevder seg i lydighet, agility etc. De er ganske fargerike i utseendet også. Meg’s oldefar er GK vallhunden Eryri Roi ISDS254077. Valper etter han er beskrevet som arbeidshunder med sterk driv og god mentalitet som elsker å jobbe. Meg må ha fått noe også herfra ettersom det er en god beskrivelse av henne også. De fleste har blitt godkjente gjeterhunder og har hevdet seg i lydighet. Det er mange kjente kennler i Sverige som har benyttet ham i avl.


Morssiden: Her kommer de fra linjene fra Wisp ISDS161487 til R. Dalziel som er en av de få hundene som har vunnet Int. Supreme Championship 2 ganger. Han var arbeidsvillig og ikke redd for noen ting. Hans rolige, flytende bevegelser var et syn. Han var full av liv og elsket oppmerksomhet. ”Bobbis” datter lærte Wisp nye triks hele tiden, og han elsket også denne siden av livet. Hans sønn Wisp ISDS214096 gjorde et godt løp i BALA world Sheepdog Trials i 2002 og var med i semi-finals Run Order i nord Wales. Han ga videre de sterke gjetergenene til sin datter Teg som er Meg’s bestemor og Meg har fått mye fra disse linjene.

Agility trening sommer 2016

MEG

Nå har Meg kommet i sitt rette miljø. Hun bor på saue- og  heste gård i Vestfold hos et ektepar med barn. Her skal hun fortsette gjete treningen og bli brukt på saue gården. Eier er oppvokst med gjeterhund og selvfølgelig på en saue gård så hun har erfaring.

Meg  er en frisk og aktiv tispe så vi regner med at hun blir en ”gammel dame”. Hun har flere etterkommere som er godkjente gjeterhunder og mange bor på saue gård.  

Vi har fått oppdateringer på det går veldig greit med henne og vi fikk dette bildet tilsendt forleden..

Sauesanking på Hardangervidda. Her var hun med på å få ned 800 sauer og tar her en velfortjent hvil.