Home/Blog Hundene Valpekull Bruk/Hundesport


Rally-lydighet er en sport som skal knytte hunder og eiere sammen på en positiv måte og det skal trenes med positiv forsterking som godbiter og/eller klikkert. Ingen godbit eller annen belønning for feil.

Her er mottoet SAMSPILL - GLEDE - HOLDNINGER.

Det ble hold konkurranse i rally-lydighet, LP og Agility i Bø i Telemark den 14, 15 og 16 august 2015. Der ble Norges Mestre i rally-lydighet, LP og Agility kåret. Det blir sikkert en ny konkurranse der i 2016.

Se på nettsiden: www.rally-lydighet.com. Der kan man printe ut skilt og beskrivelsen av utførelse av hvert moment ut fra skilt. Så har man siden til Norsk rallylydighetsklubben om prøver, regelverk m. m. Hunden.no har også filmer av prøver som er tatt.

De utprintete skiltene kan lamineres med lamineringsmaskin fra Europris og settes i en avkuttet bygningsplank som man har laget et tynt spor i med sag. Den skal være like lang som skiltet. En annen løsning er å legge to byggplank ved siden av hverandre som er litt lenger enn skiltet og sette i skrue i endene og sette skiltet i sprekken.

Så ser man på bane bygging på

www.rally-lydighet.com og setter den opp slik ute i hagen, og man har da en konkurranse bane og øve på. Når det gjelder markerings skjegler fåes de kjøpt på BILTEMA.

Tips: LINK


RALLY LYDIGHET

Her startet Meg treningen i rally-lydighet Januar/februar 2015. Nå har hun konkurrert flere ganger og dette er en trenings form vi kan anbefale alle med hund, uansett rase.

KLIKKERT TRENING

Det er en sterkt anbefalt metode som gir hunden positiv forsterkning i det hunden utfører riktig handling som f.eks. Sitt. Canis.no gir gratis klikkert trening kurs på e-post! De har lang erfaring og har gitt ut bok.

MEG

Etter få måneders trening i rally-lydighet ble Meg påmeldt i konkurranse og hun fikk 1 premie og rød sløyfe ved første forsøk. I år skal hun delta i flere konkurranser, og vi håper at hun fortsetter å prestere (meget) godt. Hun har vist at gjeting og lydighet er noe hun behersker og liker godt.

X3 1.premie i rally-lydighet i kl.1

HUN HAR NÅ DIREKTE OPPRYKK TIL Kl.2

#top

MEG

Film fra Rally-lydighet trening i kl 1. Nå skal Meg snart starte treningen til kl 2, og håper at hun presterer like bra eller bedre fremover. Det blir spennende og se hvor langt Meg kan nå. Vi har stor tro på henne. Hun jobber like seriøst om det er gjeting eller lydighet. Hun er gjeterhund UP og Rally-lydighet i kl 1.