kontakt oss Om Oss Border Collie Border Collie - HELSE Tidligere Hunder

SPEEDYHer er Speedy ’Gonzales’ etter Nidderdale Spot og Foxy. Det var et godt og jevnt kull, men valget falt til slutt på denne herlige og sjarmerende tispen. Helt typisk border collie som vi mener er velegnet i avl. Kjærlig, tillitsfull og utrolig lettlært. Full fres når hun er på og en herlig av knapp inne. Der liker hun å ligge i fanget og få kos og da er hun rolig.


Hun har et mildt vesen, men når det gjelder å si i fra så ser vi at hun er en sterk tispe også. Vi har også sett tendenser til gjeting. Hennes far er godkjent gjeterhund på sau og ku og er i kl.2 i rally-lydighet. Moren kommer fra kjente gode gjeter linjer.


Hun startet grunntrening i lydighet tidlig fordi vi så at hun var en mer moden valp og hun responderte fint. Hun startet også i agility for valp og her var hun en reser som vi ser på bildene under. Men selv om hun var drømme hunden med mange gode egenskaper, så vi tidlig at gjetergenet lå sterkt i henne og at hun var en alt for topp hund til at vi kunne følge henne opp. Da fant vi ut at en erfaren ny eier som hadde muligheter til å utvikle henne videre måtte få slippe til og hun ble solgt.


Nå bor hun hos en sauebonde i Buskerud som har mange års erfaring innen gjeting og har gått konkurranser. Der har de sauer oppe på fjellet om sommeren som skal ned om høsten og da er gjeterhundene et ’must’.

Speedy (3 mnd.) GJETERTRENING PÅ LØPEENDER

 Speedy måtte starte gjetertreningen på Indiske løpeender siden sauene skulle bedekkes. Først er hennes halvsøster Connie hennes Mentor, og etter noen minutter er Speedy igang selv. Siden hun er så liten holder det med noen minutter, men som vi ser lærte hun mye på kort tid.