Home/Blog Hundene Valpekull Bruk/Hundesport


SUN

Sun har godt gemytt, mildt vesen med en herlig personlighet. Hun har også fin ”Av knapp” og er kun aktiv når det er agility, ball, tur ol. Hun  er også en hund som trives i flokk og villig tilpasser seg og underordner seg. Å være sammen med andre hunder i lek er noe hun elsker og om hun ikke får ballen eller kongen gjør ingen ting bare hun får være med.

Sun bodde i Oslo hos sin tidligere eier til sommeren 2016, men hun trives ikke i et bymiljø. Det var med svært tungt hjerte at hun valgte å flytte Sun tilbake her men har gitt uttrykk for at det er bedre for Sun å bo i et landlig miljø.

Sun er nå startet i konkurranse i rally-lydighet og tok en fin 1. Premie i sin første start. Hun skal fortsette å konkurrere i 2017, og etter det vi ser nå vil hun nå langt bare hun får trent med forstyrrelser. Hun tar nå fint en kl2 bane feilfritt så det står ikke på utføringen.


Over:Agility trening september 2014 da hun var 8-9 uker.

Billedserie av Sun som valp

Øyenlyst:
Far (Talent) DOC
Mor (Meg) DOC


HD:B


CEA/CH:DNA NORMAL
Far (Talent) DOC
Mor (Meg) DOC


TNS:DNA normal


TITTEL:

RL1

SUN GJETER HØNER

Vi har aldri testet Sun på sau da vi trener henne i rally lydighet konkurranser. Moren hennes Meg har så sterkt gjeter instinkt og på farssiden hennes er det også noen gjeter hunder så vi var redd hun kunne bli ”Hekta” på gjeting.

Men siden vi hadde fått spørsmål om hennes gjeter egenskaper ble vi nysjerrig og laget en setting der hun kunne få vise hva som finnes i genene. Da var hun akkurat blitt 3 år. Søsteren hennes er gjeterhund på en sauegård med 600 sauer, så vi hvisste at kullet mellom Meg x Talent gav gode gjetergener også.


STAMTAVLE

Billedserie av Sun som voksen

Oppdatering

Sun begynte å teste ut agility når hun var 9 uker og ble etterhvert trent i agility . Senere gikk  hun over til å trene rally-lydighet og startet i konkurranse 11 september 2016. Hun har tittel RL1 og går nå rally-lydighet kl 2. Hun liker godt agility men er kun hobbytrent men kunne med fordel trent til konkurranse for hun liker fart og når belønning er ball , ja da er hun i hundre.